Lättklinker

Lättklinkerblock eller lecablock som det även är känt som, är sedan många år ett etablerat och välkänt material på den svenska byggmarknaden. Användningsområdena är många: källarväggar, grunder, lantbruksbyggnader, garage och som stomme i ytter- och innerväggar till bostäder och kontor. Blocken är tillverkade av lättklinkerkulor som tillverkas av kalkfattig lera som formas till små kulor som sedan bränns i roterande ugnar. Tillsammans med cement, sand och vatten binds lättklinkerkulorna ihop och formas till block.

Det är väldigt enkelt att arbeta med lättklinker. Blocken är inte tunga och kan med lätthet delas med endast en såg eller yxa.

Tack vare att blocken är lätthanterliga och har en sådan låg vikt används lättklinkerblocken många gånger till att skapa en trevlig trädgårdsmiljö hemma. Många använder dem för att enkelt bygga en trevlig mur eller avskiljare i sin trädgård men även till att skapa sig ett utekök eller matplats. Den låga vikten gör att materialet är lätt att transportera och lägga på önskad plats.

Vi har ett gott samarbete med Finja.

Kontakta våra erfarna byggsäljare för mer information

Dan Öst

Andreas Strand